RSS

kamek kembali ^_^

{^_^}

assalamualaikum blogger... lama da x update kan.. mybe sbb kemalasan @ telah tua untuk mengupdate lagi..hahaaa... tetibe mcm nk start balik blogging2 nie tapi dengan story yg berlainan.. da sthn lbh kan x update so mestilah ada prbahan2 yang ketaraaa...macm2 nk citer nie..hehee

update pertama:
my sister already married... congratulation sis, may all bless your family and bring cutest nephew  niece...

( lepas ni giliran sapa ya kawin?? ^_^'

update kedua:
saya n en.s now officially have something with each other... da setahun 2bln.. kami berjanji dulu dlm 4thn lagi... lama2 tinggal 3 tahun..sekarng mencuba utk menjadiknnya hanya 2thn..means in 2years later..insyaALLAH, jika allah menizinkan maka terlafazlah lafaz sakinah itu.... AMIN

masing2 duk mengumpul duit lagi... huhu.. jauh plak tu.. da hampir setahun kot x jmpe dia... harap xnakal2 la ye.. yela mcm mane nk jmpe kalu masing2 duk seberang laut.. sedihnyaaaa... tngok org lain yg bercinta tu senang je nk jmpe.. setiap bln boleh jmpe.. tapi kami da setahun x jmpe.. xpelah, dugaan kan... redha jelah.. asalkan percaya each other... en.s jgn curang2... org potong t

update ketiga:
saya da ada 10 org ank sedare.. dan bln 7 ni akan menjadi 11 org ank sedare...waaaaaa ramainya bdak kecik.. mcm kindergarden la umah nenek raya ni t... owhhhh duit raya lagi.... sorg rm1 je boleh x? cik ija kopak laa...huhu

update keempat:
kamek di SARAWAK... jauh nun, menjadi seorang pendidik dalam menyampaikan ilmu dan dakwah islam...ceewaahhh... hehehehe...

kelakar mengajar disini, tidak dinafikan kaum islam disini x ramai, 1kelas 2 org, 3org 4 org, 1org je pon ada...seronok tp cabaran dia... nak menangis ajar... da 6bulan alif ba ta pon ssh nk kenal, makan apatah diorg ni payah betul nk bljr ilmu agama... xpelah..cabaran mengajar di pendalaman.. mcm2 kaum ada, cina, iban, melanau...india je xde, xpernah nmpk kaum india di sarawak nun...

kelakar ajar bdak2 nie.. lagi2 time baca jawi... kawah jadi kuah, hormat jadi tohmat... mana x gelk cikgunya..apuuuu...

first time dpt mmg xpuas hati sbb kwn dpt dekat je... smpai skrng kot jealos lg..tp xpelah, kamek sini dapat bljr bahasa iban, melanau, sarawak, cina dan juga KELANTAN... hehehe... tau la jalan2 kat sini..kalu nk drive dr miri ke kuching boleh kot...sbb da tau jln darat kan, da xyah naik belon... naik bot pon bole aventure sikit... mcm2 nmpk kat sini, org berkemban mandi di tepi paritlah, org kemeh(kencing) tepi jalan tnpa segan silu, org MENJALA kat parit yg cetek, TIKUS salai yg dijual dipasar2 dan PAU BABI yg dijual di stesen minyak... ooohhhh sungguh terbuka...haha..kalu x kesini xnmpk TIKUS SALAI mcm mana...kiki..comel tp mengerikan... anjing pon da mcm kuching da... banyak lagi yg nmpak ni... kes2 halus pon pnh dengar, sungai rajangnya lagi... rumah sewaannya lagi... hhhmmm pengalaman2.. seronok duk sini...adventure ada dimana2 dan setiap hari berdepan ngan bahaya terutama masa nk g sekolah yg pagi2 buta mlalui curam bukit... lebih jauh berjalan lebih luas pengalaman... moh la kita berjalan2 diluar negeri lahir kita...

ok... nk msk kelas da.. t update lg gmbr2... nk kenalkan lg kakak2 ku... jme lagi...adios amigos... assalamualaikum

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TOMYAN dan TOPUP

{*_*}
hari: jumaat
tarikh: 13/1/2012
masa: 6.11pm
current situation: fbing

........................... 1 msg received ...............................
si penghantar msg: en.abg u ada jual topup mxs x?
me: en.abg i da x jual tomyam

TOMYAM?????

bhahahahaha....gelak sorg2..
apakehallah TOPUP ngan TOMYAM
jauh benor bezanya
nasib prasan cpt, n x send lg msgnya
kalu da send xke kena gelak ngan si pnghantar msg tu :p

sbb tertukarnya TOMYAM ngan TOPUP:
gara2 baca fb smbil msg
tangan pgang hp
mata baca status fb org (kalu x silap nama dia en.tomyam sedap)
xpasal2 topup jd tomyam
hahahaha
tu la... tido petang lagi kan da mereng
ish ish ish
=p


.............................................................................................................


citer lain plak
arinie kami x kuar jalan2... hujan :(
janji nk kuar... last day bole kuar sama2 13hb january
sbb da xde mase lain dah... keadaan tidk mngizinkn
but......
takdir ALLAH kan
terima ngan redha
wlaupon ada sdikit sedih
tp, xpelah... smalam da jmpe kan
ok la...... ok k??? huhu
exam nie kitorg kerap jmpe
siap berderet2 hari lg
jalan2... buang lemak..huhu
duk tepi highway....
xde keje tngok kete kat hgway smbil main cabut2 rumput
(rumpt umh sndiri x nak cbut....hehe)
main jongkang-jongkit sama2 (1st time)
soal-jawab
tngtang kawan, currnt situation, masa dpan, family n hati dan perasaan.. hehe

............................ 1 question (me 2 him) .................................
me: katakan awak ada 2 kuntum bunga ros.. merah ngan putih. awak nk bg org yg mane 1?
dia: i akan bg u warna putih
me: (da mule sdh da) nape x merah?
dia: putih tu suci

balik rumah search makna bnga ros
merah: cinta (saya cinta awak)
putih: cinta yg suci, tulus n ikhlas dari hati
pink: cinta pertama
kuning: friendship

me: org terima bunga ros putih awak
heeeee wink wink wink ^-^v


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

org akan tunggu awak

ku tetap menunggu
dirinya yg dulu
kembali seperti dulu
dirinya yang membuatkanku tersenyum
dirinya yang membuatkanku kerisauan
dirinya yang membuatkanku kesayuan
dirinya yang membuatkanku gembira
ku tetap menunggu
meskipon melebihi 25tahun itu

ya ALLAH
berikan aku kebahagiaan
walaupon hanya untuk baki 2bulan ini
berikan kami
kesefahaman
menjaga antara 1-sama lain
memahami antara 1-sama lain
melindungi antara 1-sama lain
mengingati n memperingat antara 1-sama lain
menyayangi antara 1-sama lain
di atas jalan yg KAU redhai

org akn tunggu awak

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

minggu terakhir

{*_*}

hi blogger =D
lagi 2 hari da nk balik nilai...back to school
perasaan: i am in bipolar mood..kejap x sabar nak balik, kejap kejap malasnya, pas tu tibe2 semangat nk balik, pastu errggghhhh....hhhhmmmm
hati pon bipolar jgak..kejap2 geramnyaaa, kejap lg xpelah...busy kot.. pastu tibe2 tukar balik 'xpe2, x nak balas yer...majuk!!!'..... hahahahahaha org giler pon x mcm ak..hahaha

sblom raya:
rupanya time ak sakit dulu, ada org merajuk...hehehehe... comel jekk... sape suh mrajuk senyap2 kan x dpt pujuk, lgpon ngah sakit kannn...tapikan, x sangka dia bole merajuk...hahaha...tomeii tomeii

time raya:
raya kali nie ok lah..wet raya berkurang cikit... adalh dlm RM3++... biase2 jek.. yg bestnya dpt ank sedare baru..tomeiii n kecik jekkk... 'ALIA NUR ZAHRAH' nama pon da tomei kan???
raya kali nie gak dengan rasminya ak jd driver....vvvrroooommmm... drive dr highway pagoh smpai lah rumah... sakit pinggang wooo...tp best!

raya thun nie... blajar pakai handbag... sebab, k.da da bagi hadiah handbag..kenalah pakai karang kecik hati tuan yg bagi tuh... first day pakai, ayat pertama yg kuar dr mulut nie:"perempuan sangat lah"...eheeee... awkward giler, da mcm mak cik2x pakai handbag nie... abg ipar ak duk gelak jek.. yg k.long plak:"awak bkan pompuan ke??" me:"eheeee"

raya kali ni gak lah agak gerun jd ank dara... ada ke semua rumah yg kitorg g semuua tnya "bila lg?" kitorg yg ank dara nie wat muke dunno jek..ala2 pekak gituh...hahaha
ari tu, g umh sape tah..x ingt lah.. mak yg citer, tuan rumah tnya kak long "ank dara us.deris yg x kahwin lg mane?" k.long tnjuk la ak ngan k.daya...patut la kitorg rase mcm ada yg ngumpat jek...hhhmmmm... k.long cover line ahh, "yg sorg tu da ada.. yg sorg lg belajar lg"
me n k.daya: pheeewwwww
k.daya: thun dpn jaga2 la ko ye zaahhh... ak da ada... ko tu cepat2lh ada yo sblom ditanya olh mak cik2x nie haa....hahahaha
me:(takut beb.... x nak ngan sesape... x nak... nak ngan org tu jek... bole x??)
mcm mane nie kalu tibe2 thun depan ada kwn2 ayh or org lain yg bertanya n msuk dulu??? X NAK!!!!! FI NAK NGAN DIA JEK!!!( da mcm bdak2... hahaha)
insyaALLAH tiada apa yg berlaku... benda masa depan mane kita bole jangka kan...hhhhmmmm

sok nk wat kek coklat...janji harus ditunaikan... x makan siap, sumbat2 dlm mult dia...ahahahaha(gelak jahat)
x sangke plak ingt lg.. baru ingt nk wat2 x ingt.. tibe2 dia ingtkn...hahaha

coming soon: x tahu la nk g sekolah camne t... suara ku rockkksssss babess... serak giler, nsb baik ok ckit... mcm raya k2 ritu, xde suare langsung... skrang just serak2 rock.. sape yg perli2 suara ak t siap korang.... warning nie2x...ahahaha

k lah dior... t post lg
gambr2 post later keyh...malas nk edit...hehehe
jumpa di sekolah.... x sabar nk jumpe m6 n ttuuuutttt =D

with love FI
muah100x

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ank dara degil

{*_*}

hi blogger... lama x update blog kan... sakit la, x de mood nk taip padahal bnyak je citer yg nk dikaborkan...
yesterday.... paling teruk skali... ak nie x pnah nk berhenti mnyusahkn n merisaukn org disekeliling kan.... degillah katakan...
kul3pg leh terjaga n sesak nafas giler-giler pnyer.... memg mcm da x leh nk bernafas... it's so heavy... my chest so heavy... genap 22 thun seminggu plak tu...hhhhmmmm
sahur pon x mkn sngt.. just separuh dr sekeping roti
kul 6pg da janji nk call dia... da lama x dngr kabar kan.. nk dngr suara dia just once... tp bole plak time tu lah dada nie mkin sempit, mkin x leh nafas... so amek kptsan report kat mak... just boleh ckap kat mak.."semput"... pas tu msuk bilik balik... send a msg to him n said sorry cause can't call him right now... terkilan la gak benornya... 2mint lpas tu ayh balik dr surau trus msuk bilik...tngok keadaan ank daranya yg degil nie.. mase ayh naik ak memg da x leh cakap sepatah pon... nk bkk mlut pon x larat, ayh urut belakang bdan ak.. mase tu sedih sngt... dulu ayah suapkn ubat, sekarang ayah urutkan badan plak... rasa macam betul2 menyusahkan mak n ayah... ak nie teruk kan... mnyusahkan jek... sedih sangt... mata da berair, tp than la spaya jgn jatuh, t melarat2 plak... so ak dibawa terus ke klinik n diberi bantuan oxygen... baru lega ckit.. nie la ak..hehe

buat sekelian kalinya ak kena guna ned nie.... pose tahun lepas kena sedut, pose tahun nie pon kena sedut gak....hhhmmmm.... da sedut tu of course la batal pose kan... bertambah lah hari menggantinya... xpelah.. ada hikmah disebaliknya tuh...
pas tu doktor bg inhealer, ubt paru-paru n semput... comel je ubatnya, x la terseksa sngt nk makannya...dr kate ak ada alahan...yeke??? x tahu pon...
tau x inhealer tu p?? alah.. alat bantuan pernafasan tuk org2 semput nie... yg warna putih kecik jek... letak kat mlut pas tu picit, t oxygen msk mulut... gune time emergency jelah... kna bawak kemana pon pergi... in case kalu semput lg picit je bendalah tu, x le support gak baru g hospital lg..
dlm sejarah keluarga, ak sorg yg kena pakai alat tuh... x pnah dibuat oleh kluarga us.deris...hehehe

today better than yesterday.... but not 100%.. insyaALLAH baik lpas nie.. nak raya maa... x nak la raya sakit2..huhu
haaa, nie kuar citer cikit.... lately nie rase mcm ak bg msg kat no yg tidak bertuan...hhhhmmmm
waiting waiting waiting

with love FI

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

HAPPY BELATED BIRTHDAY
"NOR HAFIZAH BINTI IDRIS"
MAY ALL BLESS U
HAPPY
HEALTHY
ALWAYS SMILE
SUCCESS
SURROUNDED WITH BELOVED PERSON

p/s: thanks to dayu.... i'm extreamly love this song... nomu nomu nomu chuahei
:)




_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?fd1b3fc0b4871f550fb3321814b349ad

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~ SALAM RAMADHAN ~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS